Fietser zwaargewond na aanrijding met trolleybus

Geplaatst op 16 juni 2016, om 14:07 uur

foto: Timo BoumanARNHEM – Bij een aanrijding met een trolleybus op de kruising van de Nijmeegseweg met de Huissensestraat is een fietser omstreeks 13:10 uur ernstig gewond geraakt. De man is met hoofdletsel met spoed naar het UMC Radboud in Nijmegen gebracht.

Het ongeval gebeurde op de kruising van de Nijmeegseweg met de Huissensestraat ter hoogte van het De Monchyplein. De Arnhemmer wilde op de fiets de kruising oversteken maar werd daarbij gegrepen door een lijnbus, die vanuit de wijk Kronenburg richting John Frostbrug reed. Vermoedelijk is de fietser, die van het GelreDome richting stad fietste, door rood gereden waarna hij werd geschept door een trolleybus, aldus getuigen. De fietser is met spoed per ambulance naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen vervoerd.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Doordat de politie onderzoek deed naar de toedracht van het ongeval, ondervond het verkeer veel hinder. Een gedeelte van het De Monchyplein is tijdelijk afgesloten geweest. Onderzoek zal moeten uitwijzen hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren. Over de huidige toestand van het slachtoffer is op dit moment niets bekend.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook