Verdachte (19) aangehouden voor autobranden in Veldhuizen - GelreNieuws.nl

Verdachte (19) aangehouden voor autobranden in Veldhuizen

Geplaatst op 15 juni 2016, om 16:29 uur

foto: 112VandaagEDE – De politie heeft in het onderzoek naar de autobranden in Ede woensdag 15 juni een verdachte aangehouden. Het gaat om een 19-jarige Edenaar. De man zat al vast in een onderzoek naar andere misdrijven.

Begin mei woedden er verschillende autobranden in de Edese wijk Veldhuizen waardoor grote onrust ontstond. Ook in de dagen daarna volgden nog enkele autobranden, waarbij in totaal vijftien auto’s in vlammen op gingen. Op basis van eerste informatie rees het vermoeden dat de daders gezocht moesten worden in een kleine groep jongeren die crimineel gedrag vertoont. Concrete aanwijzingen naar personen konden echter nog niet gevonden worden.

Rechercheteam
De politie formeerde een rechercheteam om de daders van de brandstichtingen te kunnen opsporen. Daarnaast werden extra agenten ingezet om nieuwe branden te voorkomen en om te kunnen handhaven op het door de burgemeester afgegeven samenscholingsverbod en noodbevel. Gedurende het onderzoek wisten rechercheurs informatie te vergaren waardoor een concrete verdachte in beeld kwam. De politie sluit meer aanhoudingen in dit onderzoek niet uit.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com