VIDEO: Agent met dood bedreigd in Ede na slaan bij arrestatie - GelreNieuws        

VIDEO: Agent met dood bedreigd in Ede na slaan bij arrestatie

Geplaatst op 9 juni 2016, om 22:00 uur

EDE – Een politieagent van het korps in Ede gaat aangifte doen van doodsbedreiging op internet. Deze agent wordt dood gewenst in reacties op een onlangs verschenen filmpje op Facebook. In dit filmpje is te zien dat een agent in de nacht van 4 op 5 juni twee keer een klap uitdeelt aan een 19-jarige man uit Haarlem die zich hevig verzet tegen zijn arrestatie.

Dit filmpje is gedeeld door familieleden van de arrestant. De arrestant zou snijbewegingen met zijn hand gemaakt hebben hebben geroepen ‘Ik snij je kankerkop eraf’. Op dat moment besloot de politie hem te arresteren, daarbij bood de man veel verzet deelde zelf eerst twee klappen uit aan de agenten. Daarop besloot één van de agenten de man twee klappen in het gezicht te geven wat wel vaker door de politie wordt toegepast om het verzet van de verdachte te breken. Het incident wordt door de politie wel intern onderzocht.

Aangifte
De ontvanger van de klappen heeft laten weten ook aangifte te gaan doen, volgens hem heeft de agent excessief geweld gebruikt. De Haarlemmer heeft eerder al spijt betuigd tegenover de politie over zijn eigen acties, zo laat de politie weten tegenover De Gelderlander.

Op internet wordt de deze agent bij naam genoemd. Op Facebook laat de politie weten dat wat hen betreft grenzen zijn overschreden door de mensen die een reactie hebben achtergelaten. Bovendien geeft dit bewuste filmpje geen eerlijk beeld omdat niet te zien is dat de verdachte zelf ook slaat.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

Onderstaand filmpje gaat over deze situatie. Direct in het begin is te zien dat een agent twee klappen uitdeelt.