Arrestatieteam arresteert man na bedreiging met vuurwapen in Oosterbeek

Geplaatst op 12 augustus 2016, om 14:15 uur

foto: 112VandaagOOSTERBEEK – Na een melding donderdagmiddag van een bedreiging met een pistool in een huis aan de Pietersbergseweg in Oosterbeek heeft de politie twee arrestaties verricht. Het gaat om twee mannen van 46 en 49 jaar.

Een 31-jarige Arnhemmer, die ook in het pand was, waarschuwde rond 15.00 uur de politie nadat hij tijdens een ruzie met een bewoner zou zijn bedreigd met een pistool. Daarop werd door de politie de omgeving van het pand afgezet. Ook werd een arrestatieteam ontboden. Toen de 46-jarige op een gegeven moment het huis uitliep werd hij door twee agenten aangehouden.

Bedrieglijk echt
De 49-jarige werd binnen aangehouden door het arrestatieteam. In huis werd een pistool aangetroffen wat naar later bleek een replica was. Het bezit ervan is verboden omdat het bedrieglijk veel lijkt op een echt wapen en daardoor geschikt is om mee te dreigen. Na onderzoek bleek dat de 49-jarige niets met de zaak te maken had. Hij is in de loop van de avond vrijgelaten. De 46-jarige man zit nog vast voor onderzoek en verhoor.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook