Politie zoekt held van treinongeluk bij Twello

Geplaatst op 31 augustus 2016, om 18:47 uur

Foto: Roland HeitinkTWELLO – Bij een aanrijding tussen een auto en een trein is een man uit Twello woensdagmiddag gewond geraakt. Getuigen zagen hoe de auto van de man op de internationale trein botste. Een treinpassagier trok aan de noodrem en wist daarmee mogelijk ernstige gevolgen te voorkomen.

De auto raakte namelijk het remsysteem van de trein, waardoor het na verloop van tijd onmogelijk zou zijn om te remmen. Doordat een passagier aan de noodrem trok kon de internationale trein op tijd stoppen. De politie komt graag in contact met deze passagier om hem of haar te bedanken, maar ook om te horen of hij of zij iets van het ongeluk gezien heeft. De politie is hiervoor bereikbaar via 0900-8844.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

ZIE OOK: Automobilist bekneld in auto na aanrijding met trein in Twello

Het ongeluk gebeurde op een spoorwegovergang aan de Stationsstraat in Twello. De bestuurder van de auto is een 34-jarige man uit Twello. Hij is zwaargewond met de traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. De inzittenden van de trein bleven ongedeerd. De passagiers worden naar een station in de buurt gebracht. De politie doet verder onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook