Apeldoorner (34) in scootmobiel veroordeeld voor mishandelen agenten

Geplaatst op 16 september 2016, om 16:02 uur

APELDOORN – De rechtbank veroordeelde vandaag een 34-jarige man uit Apeldoorn tot een gevangenisstraf van 7 maanden voor onder andere mishandeling van 2 politieagenten en 2 diefstallen.

Scootmobiel als wapen
De Apeldoorner heeft bij de mishandeling van de 2 politieagenten zijn scootmobiel als wapen gebruikt. Hij reed met zijn scootmobiel tegen de politieagenten aan. De rechtbank neemt het de man ernstig kwalijk dat hij de politieagenten belemmerde in hun werk én hen daarbij letsel heeft bezorgd.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Naast de mishandeling heeft de man zich ook schuldig gemaakt aan een poging tot auto-inbraak waarbij de auto beschadigd werd en 2 diefstallen. Dit soort feiten zorgen voor veel kosten en overlast bij de slachtoffers. De Apeldoorner trok zich van dit alles niets aan.

Behandeling om herhaling te voorkomen
Hoewel de rechtbank het noodzakelijk vond dat de man een behandeling om herhaling te voorkomen onderging, bleek tijdens de zitting dat hij daar niet aan mee wilde werken. Een kale afstraffing was daarom volgens de rechtbank de enige reële optie.

De rechtbank realiseert zich dat de straf die zij oplegt lager is dan de eis van de officier van justitie. Deze eiste namelijk dat de man 10 maanden de cel in gaat. De reden van dit verschil is onder andere het rapport waaruit blijkt dat de feiten in minder mate aan de man kunnen worden toegerekend. Daarnaast is de rechtbank van mening dat een gevangenisstraf van 7 maanden passend is voor de straffende feiten die man heeft begaan.

Schadevergoeding
De Apeldoorner moet aan 3 slachtoffers een schadevergoeding van in totaal 1122,14 euro betalen.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook