Gestolen fiets uit Ede teruggevonden op Marktplaats - GelreNieuws.nl

Gestolen fiets uit Ede teruggevonden op Marktplaats

Geplaatst op 25 september 2016, om 16:00 uur

foto: Patrick ApenhorstEDE – Een 41-jarige man uit Ede is zaterdag 24 september aangehouden op verdenking van heling van een fiets.

Een inwoner van Ede deed zaterdagmiddag 24 september, aangifte van diefstal van zijn fiets. Deze was in de nacht van vrijdag op zaterdag 24 september gestolen vanaf de Laan van Kernhem. De man zag al snel dat zijn fiets op de verkoopsite Marktplaats te koop werd aangeboden en meldde dit toen hij aangifte deed.

Agenten troffen de fiets vervolgens aan in een schuur bij de woning van de 41-jarige Edenaar. Op dat moment was de man niet thuis. Rond 19.30 uur zagen agenten hem rijden, waarop hij is aangehouden op verdenking van heling van de fiets. Hij is ingesloten voor nader verhoor. De fiets is teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Zonder heler geen steler
De politie adviseert om bij het kopen van een fiets, bromfiets, scooter of snorfiets alert te zijn. Via internetsites worden fietsen aangeboden en de consument is zelf verantwoordelijk om een bewuste keuze te maken. Vraag bij de koop van een tweedehands tweewieler altijd om een aankoopbon. Ook is het handig om het framenummer te controleren. Via de website www.stopheling.nl kunnen consumenten op basis van een serienummer controleren of de fiets als gestolen geregistreerd staat. Ook andere goederen kunnen daar worden gecontroleerd. De site biedt geen 100% garantie dat de (brom/snor) fiets niet van diefstal afkomstig is, het kan als hulpmiddel gebruikt worden.

Remedie blijft volgens de politie: ‘Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat meestal ook’.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook