Nachtelijke berging na dodelijk ongeval op A12 bij Arnhem

Geplaatst op 3 september 2016, om 00:09 uur

foto: Timo BoumanARNHEM – Vanavond om 22:00 uur is er begonnen met het bergen van de vrachtwagen die vanmorgen op de A12 door de middengeleider heen reed.

De vrachtwagen een combinatie van een trekker en een dieplader vervoerde een andere vrachtwagen. Voor de berging wordt eerst de lading van de dieplader gehaald, waarna de complete combinatie uit het bos getrokken zal moeten worden.

Voorbereiding
Eerder vandaag heeft een bergingsbedrijf de ongeval’s locatie al voorbereid op de nachtelijke klus. Een aantal bomen werden gekapt. De diesel die nog in de tank van de vrachtwagen zat werd er uitgepompt. Ook werden er grondmonsters genomen om te kijken of er diesel in de berm terecht gekomen was. Om de bergers veilig hun werk te laten doen heeft Rijkswaterstaat twee rijbanen afgezet. Rijkswaterstaat verwacht dat het bergen nog een aantal uur in beslag zal nemen.

ZIE OOK: Dodelijk ongeval A12: meerdere rijstroken vrijgegeven

Ongeval
Even voor 10:30 uur kreeg de vrachtwagen een klapband, hierdoor schoot hij van de rijbaan af en boorde zich door de midden vangrail. Op de tegemoetkomende baan kwam de combinatie in botsing met een personenauto. In deze auto zat een 78-jarige man en zijn 73-jarige vrouw. De vrouw raakte licht gewond, haar man kwam bij het ongeval om het leven.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook