Scooterrijder met twee kapmessen rijdt in op agenten in Apeldoorn

Geplaatst op 18 november 2016, om 15:31 uur

APELDOORN – Een 20-jarige man uit Apeldoorn is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden nadat hij met zijn snorscooter op twee agenten inreed. De man bleek twee kapmessen bij zich te hebben.

Agenten zagen rond 00.50 uur op het Stationsplein een snorscooter zonder verlichting rijden en wilden deze staande houden voor een controle. Ze verloren de scooter even uit het oog, maar zagen deze korte tijd later stil staan op de kruising van de Agathastraat met de Kalverstraat.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Ten val
Op het moment dat een van de agenten het portier opende om uit te stappen zodat hij de bestuurder kon aanspreken, gaf deze gas en reed tegen het portier aan. Daarna reed de scooterrijder ook in op de andere agent die inmiddels was uitgestapt. Hoewel deze agent werd geraakt, kon zij de bestuurder vastpakken om hem te stoppen. Hierbij kwamen ze allebei ten val.

Na controle bleek dat de man in het bezit was van twee kapmessen. Ook bleek dat het kentekenplaatje dat op de scooter zat van diefstal afkomstig was en dat de scooter vermoedelijk was gestolen. De messen, het kentekenplaatje en de scooter zijn in beslag genomen. De man zit vast voor onderzoek en verhoor.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook