Bestelbus botst op pijlwagen op de vluchtstrook van A12 bij Arnhem

Geplaatst op 6 december 2016, om 11:39 uur

foto: Roland HeitinkARNHEM – Op de A12 bij knooppunt Grijsoord is een bestelbus achterop een afzetting gereden vanwege schouwen van het wegdek. Deze afzetting stond op de vluchtstrook.

Wegwerkers hadden de vluchtstrook van de A12 in de richting van het Velperbroekcircuit afgezet om de weg te schouwen. Dit houdt in dat ze kijken of het wegdek beschadigingen heeft opgelopen. Daarbij wordt de weg tijdelijk afgezet.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Springen voor zijn leven
Een bestelbus reed door nog onbekende oorzaak achterop de afzetting. Een medewerker heeft hierbij moeten springen voor zijn leven. Hij stond op de pijlwagen om een overzichtsfoto van de werkzaamheden te maken. Hij kon nog net van de pijlwagen afspringen voordat deze geraakt werd door de bestelwagen met aanhanger.

Uiteindelijk raakte niemand gewond. De bestelbus met aanhanger is total loss geraakt alsmede de afzetting. Deze zijn beide afgesleept door een berger. De vluchtstrook en de rechter rijstrook werd tijdelijk afgesloten voor het overige verkeer.

Het ongeval had wel lange files tot gevolg. Op de A50 vanuit Nijmegen in de richting van Velperbroek en de A12 vanuit Utrecht in de richting van het Velperbroek stonden kilometers lange files door dit ongeval.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook