44-jarige veelpleger uit Apeldoorn in inrichting geplaatst - GelreNieuws.nl

44-jarige veelpleger uit Apeldoorn in inrichting geplaatst

Geplaatst op 21 februari 2017, om 14:13 uur

APELDOORN – De rechtbank veroordeelde een 44-jarige man uit Apeldoorn voor het plegen van 3 geweldsmisdrijven en 3 overtredingen van het bevel gebiedsontzegging. De man wordt voor twee jaar in een inrichting geplaatst voor veelplegers, de zogenoemde ISD-maatregel.

De man maakte zich vorig jaar 2 keer schuldig aan de mishandeling van zijn vriendin. Daarnaast stak hij In april 2016 tijdens een vechtpartij een aantal keer met schroevendraaier op de hand van een ander slachtoffer. Ook overtrad hij 3 keer het gebiedsverbod die aan hem was opgelegd. Daar zorgde de Apeldoorner onder andere voor overlast.

Nauwelijks behandelbaar
Uit het strafblad van de man blijkt dat hij zich de laatste jaren veelvuldig schuldig heeft gemaakt aan geweldsfeiten en hinderlijke en overlast gevende feiten. De kans op herhaling wordt als groot ingeschat. De reclassering gaf aan dat ambulante hulpverlening in het verleden niet tot het gewenste resultaat leidde. De man is verslaafd aan alcohol en drugs. Door zijn eigen gedrag zijn eerdere pogingen tot hulpverlening misgelopen. Ingeschat wordt dat er een hoog risico is dat de man zich niet zal houden aan behandelvoorwaarden die bij een voorwaardelijke straf zouden worden opgelegd. Hij heeft zich tot op de dag van vandaag nauwelijks behandelbaar opgesteld.

Volgens de rechtbank is het opleggen van de ISD-maatregel noodzakelijk om – een begin van – gedragsbe√Įnvloeding van de man een redelijke kans van slagen te geven.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook