Jaar celstraf geëist voor doodrijden Lars (20) uit Duiven

Geplaatst op 24 februari 2017, om 12:27 uur

foto: Charles MollDUIVEN – Vrijdagochtend is de rechtszaak tegen de 28-jarige man uit Duiven begonnen die wordt verdacht van het doodrijden van Lars uit Giesbeek. De publiekstribune zit vrijwel vol bij de zitting, ook de vader en de zus van Lars zijn aanwezig. De moeder is niet aanwezig, zij is niet in staat om de verdachte te zien. Vader spreekt in de rechtszaal: “Mijn vrouw is niet in staat om hier te zijn, zij probeert het verdriet te verwerken” De officier van justitie heeft een celstraf van 15 maanden geëist.

ZIE OOK: Fietser (20) ernstig gewond na aanrijding Duiven, automobilist vlucht én opgepakt

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Lars (20) werd destijds, zaterdag 12 november 2016, op de fiets op de Oostsingel in Duiven geschept door een auto. Een toevallig passerende verpleegkundige verleende eerste hulp. Echter mocht het niet baten en overleed hij aan zijn verwondingen. De automobilist vluchtte weg van het ongeval.

ZIE OOK: Slachtoffer (20) ernstig ongeval Duiven is overleden

“Nooit in de auto mogen stappen”
De reden waarom hij wegreed is volgens de verdachte omdat hij in paniek was, zo zei hij tijdens de rechtszitting. Hij had geen geldig rijbewijs en in 2011 had hij al een boete gekregen voor het rijden onder invloed, zo meldt Omroep Gelderland. “Ik had nooit in die auto mogen stappen, dat vergeef ik mij nooit meer. Ik ben schuldig”, aldus de verdachte voor de rechter.

Alcohol
Ook had de verdachte alcohol gedronken, zo meldt Omroep Gelderland. Hij zou ongeveer twee keer zoveel hebben gedronken als toegestaan. Dit verklaarde zijn advocaat later. Zelf zegt de verdachte dat hij tien á vijftien glazen op had.

Eis
De eis van de officier van justitie is dat de verdachte 15 maanden celstraf krijgt waarvan drie maanden voorwaardelijk. Ook moet de rijbevoegdheid voor vier jaar worden ingetrokken en mag de verdachte geen alcohol drinken zolang de reclassering dat nodig acht. Zo was te horen tijdens de rechtszitting vrijdag. De officier van justitie zei dat de uiteindelijke straf nooit in verhouding zal staan met het verlies en verdriet van de nabestaanden.

De uitspraak in deze zaak is op 10 maart.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook