Met geweld beroofd van wietkwekerij in Arnhem

Geplaatst op 11 februari 2017, om 18:15 uur

ARNHEM – Een 51-jarige man is vrijdagavond in zijn woning aan de Patersstraat in Arnhem mishandeld door vier onbekende mannen. De mannen hadden het gemunt op zijn hennepkwekerij, en zijn er met een flink deel van de oogstrijpe planten vandoor gegaan.

Het slachtoffer is na behandeling in het ziekenhuis aangehouden door de politie in verband met de hennepteelt in zijn woning.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De man wilde rond 18.00 uur zijn woning verlaten, toen de vier mannen hem bij zijn deur weer naar binnen dwongen. Een van de daders bedreigde de man met een vuurwapen. De man kreeg van meerdere daders klappen en werd in zijn woonkamer geparkeerd, samen met zijn vriendin die ook in de woning aanwezig was. De man met het vuurwapen bleef bij het slachtoffer terwijl de anderen de kwekerij leeghaalden.

De kwekerij bevond zich in een slaapkamer van de woning en telde ruim 140 planten. Toen de mannen klaar waren gingen de daders er in onbekende richting vandoor met de hennep. De vrouw die in de woning was sloeg alarm en de politie kwam direct ter plaatse. De Arnhemmer had onder andere verwondingen in zijn gezicht opgelopen en is door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

Tips gezocht
De daders hadden hun gezichten grotendeels bedekt en droegen donkere kleding. Wel is duidelijk dat het vermoedelijk om drie getinte en één blanke man ging.

Bij het verlaten van de woning moeten de daders volle en/of grote tassen bij zich gehad hebben waar de hennep in zat. Heeft u iets gezien aan of in de omgeving van de Patersstraat vrijdagavond dat met deze zaak te maken kan hebben? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven kan ook, via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.