Politiecijfers: daling criminaliteit in gemeente Nijmegen - GelreNieuws.nl

Politiecijfers: daling criminaliteit in gemeente Nijmegen

Geplaatst op 10 februari 2017, om 14:20 uur

foto: Patrick ApenhorstNIJMEGEN – De criminaliteit in Nijmegen in 2016 laat een voortzetting zien van een trend die al enkele jaren gaande is: een over het algemeen gunstige ontwikkeling op veel criminaliteitsterreinen. Dit blijkt uit de Nijmeegse politiecijfers, die vrijdag 10 februari door burgemeester Bruls en politiechef Teunissen zijn gepresenteerd.

De cijfers geven een overzicht van de criminaliteit op een groot aantal terreinen. Bij vermogensdelicten valt op dat het aantal woninginbraken zich op het lage niveau van 2015 stabiliseert. Na 2013 is hier een scherpe daling ingezet. Ook het aantal fietsendiefstallen is de laatste vier jaar met zo’n 30% gedaald. Bij geweldsdelicten is een zelfde trend te zien. Het aantal straatroven nam wel toe, met name in de maand november. Door het aanhouden van enkele verdachten is dit cijfer daarna weer gedaald.

Verwarde personen
Een aandachtspunt is de overlast door verwarde personen. Dit geeft al enkele jaren een stijgende trend te zien. De politie treedt op bij acute gevallen. De gemeente is momenteel in kaart aan het brengen hoe omvangrijk de groep is die overlast veroorzaakt, hoe deze groep is samengesteld en welke aanpak er nodig is. Dit zal een combinatie met zorgverlening worden.

Al met al is burgemeester Bruls te spreken over de politiecijfers: “Alhoewel elk misdrijf er een teveel is, is de daling die we al enkele jaren met name bij High Impact Crimes zien, iets om tevreden over te zijn. We kunnen echter niet achterover leunen. Er is meer aandacht nodig voor criminaliteit die niet direct in cijfers is uit te drukken, zoals cybercrime en georganiseerde misdaad. We zullen samen met alle partners doorlopend aan een veilig Nijmegen blijven werken”.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com