Brug in Westervoort in regenboogkleuren - GelreNieuws.nl

Brug in Westervoort in regenboogkleuren

Geplaatst op 3 april 2017, om 22:30 uur

foto: Timo BoumanWESTERVOORT – De brug tussen Arnhem en Westervoort kleurt maandagavond alle kleuren van de regenboog. Westervoort maakt het gebaar uit solidariteit voor homo’s en lesbiennes.

ZIE OOK: Homostel zwaar mishandeld met betonschaar in Arnhem

Westervoort steunt hiermee het homostel dat afgelopen weekend zwaar werd mishandeld met onder andere een betonschaap. De burgemeester van Westervoort:”Wij vinden het onacceptabel wat er is gebeurd dit weekend. Diversiteit hoort bij Nederland, geweld niet. Dat de verlichte brug maar door iedereen gezien mag worden!” zegt Van Hout, de burgemeester van Westervoort

ZIE OOK: Tieners aangehouden voor mishandeling homostel met betonschaar in Arnhem

De verlichting is vorige week op de brug aangebracht zodat hij tijdens bijzondere evenementen kan worden uitgelicht. Het eerste moment dat de brug in verlichting zou komen te staan, zou op 8 april zijn. Dit zou dan bij de herdenking van de oversteek van de geallieerde troepen tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn. “Maar na het incident dit weekend in Arnhem, waar twee mannen die hand in hand liepen mishandeld zijn, wil het college per direct als steunbetuiging de brug in regenboogkleuren laten stralen,” aldus de gemeente in een verklaring.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com