Verdachte van mishandeling homostel gaat aangifte doen: “Hij is ook slachtoffer” - GelreNieuws.nl

Verdachte van mishandeling homostel gaat aangifte doen: “Hij is ook slachtoffer”

Geplaatst op 3 april 2017, om 23:55 uur

ARNHEM – Één van de jongens die vastzit voor de ernstige mishandeling van het homostel in Arnhem, gaat aangifte doen tegen hen. Dat heeft zijn advocaat Gerald Roethof vanavond bekendgemaakt bij de talkshow Pauw. Volgens deze advocaat vertelde zijn cliënt dat hij zich ook slachtoffer voelt in de zaak.

Volgens Roethof vertelde zijn cliënt hem dat hij werd aangevallen door het homostel. “Hij heeft zelf ook tanden door zijn lip.” Zijn 16-jarige cliënt ontkent dat homohaat de reden voor de vechtpartij was. Volgens Roethof klopt het ook niet dat het om een groep Marokkaanse jongeren ging. Het gaat om een gemengd gezelschap met een jongen met blond haar en blauwe ogen en jongens met een Marokkaanse en een Turkse achtergrond, aldus Roethof.

Dikke hand
De advocaat zegt dat zijn cliënt heel erg open is geweest bij de politie. “Hij heeft zichzelf gemeld en heeft een bekentenis afgelegd.” “Hij is de persoon die geslagen heeft en heeft nog een dikke hand. Hij heeft helaas veel te hard geslagen. De tandafdrukken staan er nog in. Het is de hand waarmee hij meneer geslagen heeft.”

Afgetuigd
Het echtpaar Jasper (35) en Ronnie (31) Vernes-Sewratan werd zondagochtend bruut afgetuigd nadat de twee hand in hand terug wandelden na een gay-feest in Arnhem. Ze vertelden dat zes merendeels Marokkaanse jongens het stel met een betonschaar toetakelden.

Roethof zegt ook dat er geen betonschaar gebruikt. “Mijn cliënt heeft met zijn vuist geslagen. Hij heeft een dikke hand, zijn tandafdrukken staan er in.’’

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com