28-jarige aangehouden voor dood transgender in Arnhem - GelreNieuws        

28-jarige aangehouden voor dood transgender in Arnhem

Geplaatst op 4 oktober 2017, om 13:01 uur

foto: Jean-Marc RegelinkARNHEM – De recherche heeft op woensdagochtend 4 oktober in het onderzoek naar de dood van de transgender in Arnhem een verdachte aangehouden. De aanhouding vond plaats in de gemeente Veenendaal. Aansluitend aan deze aanhouding werden in het belang van het onderzoek in drie woningen doorzoekingen verricht.

De recherche startte vrijdagmiddag 29 september een grootschalig onderzoek naar de dood van een 32-jarige transgender. In een woning in de Van Oldenbarneveldtstraat werd het slachtoffer aangetroffen. Er werd na aantreffen van het lichaam uitvoerig forensisch -en tactisch onderzoek verricht. Aansluitend werd een buurtonderzoek verricht en kwam de politie in gesprek met een aantal getuigen. Op basis van alle verzamelende informatie kon vandaag een 28-jarige man afkomstig uit Ede als verdachte worden aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het misdrijf dat tot de dood leidde van het slachtoffer.

Doorzoekingen
Aansluitend op de aanhouding van de verdachte vindt er onder leiding van de rechter-commissaris in drie woningen in de gemeenten Ede, Veenendaal en Arnhem een doorzoeking plaats. De politie zoekt op die locaties naar goederen die in verband kunnen worden gebracht met dit onderzoek.

Onderzoek nog in volle gang
Het werk van de recherche is nog in volle gang. Het onderzoek is feitelijk een reconstructie van wat zich heeft afgespeeld op of rond die bewuste vrijdag in de Van Oldenbarneveldtstraat. Maar ook het slachtoffer beter leren kennen is een belangrijk aspect.

Tekst gaat onder advertentie vederGetuigenoproep
Het 32-jarige slachtoffer verbleef zoals de recherche aanneemt nog maar zeer recent in de omgeving van Arnhem. De recherche is specifiek op zoek naar mensen in de omgeving van Arnhem die meer weten of kunnen vertellen over het slachtoffer. Hebt u naar aanleiding van deze vraag van het rechercheteam meer informatie over het slachtoffer? Of weet u meer van dit misdrijf en hebt u zich nog niet gemeld? Belt u dan met de politie op telefoonnummer 0900-8844. Belt u liever anoniem? Belt u dan met M op telefoonnummer 0800-7000.

Bewakingscamera
Bent u in het bezit van een beveiligingscamera in de Van Oldenbarneveldtstraat of directe omgeving? Dan kunt u mogelijk een belangrijke bijdrage leveren aan dit onderzoek. Meldt u dan bij de politie op bovenstaand telefoonnummer.

De politie gebruikt in het dagelijks werk vaak camerabeelden om misdaden op te lossen. Om te weten waar camera’s geïnstalleerd zijn en wat zij ‘zien’, maakt de politie gebruik van een databank, genaamd ‘Camera in Beeld’. Met deze databank kan de politie nog sneller zien waar in de buurt van een misdaad (bijvoorbeeld een woninginbraak) zich camera’s bevinden die mogelijk beelden van de dader hebben. Hierdoor kunnen daders sneller worden gepakt. Hierbij treft u via deze link meer informatie.

Gevoelens van onrust in de wijk
Dit incident heeft bij een aantal omwonenden gevoelens van onrust veroorzaakt. De wijkagent is het afgelopen weekend met een flink aantal mensen in gesprek geweest en was voor hen een luisterend oor. De wijkagent zal in de Van Oldebarneveldtstraat en directe omgeving een vinger aan de pols houden.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

Zie ook:
Lichaam gevonden in woning Arnhem, omgeving is afgezet
Dode in woning Arnhem is 32-jarige transgender
foto: Jean-Marc Regelink

foto: Jean-Marc Regelink

foto: Jean-Marc Regelink