Brand op balkon: buurman voorkomt erger - GelreNieuws.nl

Brand op balkon: buurman voorkomt erger

Geplaatst op 27 december 2018, om 02:59 uur

OOSTERBEEK – Op een balkon van de Nassauflat aan de Steijnweg in Oosterbeek, die pal naast de brandweerkazerne van Oosterbeek ligt, heeft in de nacht van woensdag op donderdag brand gewoed. 

De brand werd rond 01:30 uur gemeld door een alerte buurman. Deze buurman zag opeens rook vanuit het balkon komen en waarschuwde direct de brandweer via 112. Er bleek een houten tuinsetje te branden. Hierbij kwam flink wat rookontwikkeling vrij.

‘Alerte en adequate reactie’
De bewoonster, een oudere dame, lag op dat moment te slapen. Gezien haar slaapkamer volgens de brandweer achter het balkon zat, gescheiden door alleen maar een raam, kon het veel slechter aflopen. Dankzij de buurman die alert en adequaat reageerde, liep het goed af. Aldus de brandweer. Wel werd er voor de bewoonster een ambulance opgeroepen om een extra controle uit te voeren of ze te veel rook had ingeademd. Na controle bleek dit niet het geval, wel zat de schrik er goed in.

Wat de oorzaak van de brand is, is niet bekend. De brandweer heeft de woning en de omliggende woningen geventileerd en gecontroleerd. Na deze controle kon de bewoonster weer terug naar haar huis. Het tuinsetje is verloren gegaan, verder valt de schade mee.

foto’s: Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com