Hennepkwekerij aangetroffen na grote brand bij vrachtwagenbedrijf Nijmegen - GelreNieuws        

Hennepkwekerij aangetroffen na grote brand bij vrachtwagenbedrijf Nijmegen

Geplaatst op 5 december 2018, om 05:04 uur

NIJMEGEN – Op het bedrijventerrein aan de Rouwenboschweg in Nijmegen, waar in de nacht van dinsdag op woensdag een grote brand woedde, heeft de politie twee trailers aangetroffen die waren ingericht voor een hennepkwekerij. In een derde trailer die daar werd gevonden zaten benodigdheden voor een hennepkwekerij.

Bij het vrachtwagenbedrijf Korendal Trucks aan de Rouwenboschweg in Nijmegen heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een grote brand gewoed. De brand werd rond 02:15 uur gemeld, waarna de brandweer massaal uitrukte. Op de Rouwenboschweg heeft een loods met daarin ongeveer 20 vrachtwagens in brand gestaan. Deze zijn allemaal verbrand. De brand was rond 06:00 uur onder controle, waarna de brandweer overging op het nablussen van het pand.

Vaker brand
Het is niet de eerste keer dat er brand woedde op het industrieterrein. Eerder gingen er bij de buren van het bedrijf zeven vrachtwagens in vlammen op en de laatste keer bij de overburen twee vrachtwagens. De schade loopt ditmaal waarschijnlijk in de miljoenen euro’s.

In totaal bestreed de brandweer het vuur met zes blusvoertuigen, één hoogwerker en ondersteunend materieel. Er is bij de brand niemand gewond geraakt.

foto’s en video: Roland Heitink / Persbureau Heitink