Drugslab in schuur Doornenburg gaat in vlammen op - GelreNieuws        

Drugslab in schuur Doornenburg gaat in vlammen op

Geplaatst op 24 januari 2019, om 11:31 uur

DOORNENBURG – Aan de Rijndijk in Doornenburg is donderdagmorgen een schuur grotendeels afgebrand. In de schuur zat een drugslab, zo bevestigde de politie.

De politie liet donderdagochtend weten dat zij nog met alle opties rekening hielden, maar eind van de middag werd bekend dat er inderdaad een drugslab had gezeten in de boerenschuur. Een speciaal team van de politie is ter plaatse, het Landelijk Faciliteit Ontmantelen (LFO). Het drugslab was vermoedelijk bedoeld om synthetische drugs mee te maken. Het drugslab wordt nu verder ontmanteld door specialisten van de politie. Daarnaast wordt er verder onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand.

Landelijk Faciliteit Ontmantelen (LFO)
De LFO is een ondersteunende forensische afdeling binnen de politie die getraind en uitgerust is om op het allerhoogste veiligheidsniveau te kunnen acteren bij zogenaamde CBRN incidenten: chemische, biologische, radiologische of nucleaire incidenten. Daarnaast geeft de LFO veiligheidsadviezen bij risicovolle opsporingsonderzoeken waarbij gevaarlijke stoffen betrokken zijn of doet daar zelf het opsporingsonderzoek indien dit alleen met speciale bescherming bijvoorbeeld kan.

Er is nog niemand aangehouden. wel verklaarde een buurtbewoner tegenover een videocorrespondent dat er twee jongens weg zijn gerend, voorafgaand aan de brand. Heb je informatie die de politie verder kan helpen? Bel dan 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

ZIE OOK: Ontploffing bij grote schuurbrand in Doornenburg

foto’s: Jean-Marc Regelink / Persbureau Heitink
foto’s: Dylan Jünemann / Persbureau Heitink
video: Jeffrey Slendebroek / Persbureau-Heitink