Kliko vliegt in brand, schutting en schuur beschadigd

Geplaatst op 21 april 2019, om 16:44 uur

GENDT – Zondagmiddag, op eerste paasdag is vrijwillige brandweer van Gendt uitgerukt voor aan buitenbrand aan de Hegsestraat in Gendt.

Tuinslang
Omstreeks 15:05 uur kwam de melding van de brand binnen. De brandweerkazerne ligt op steenworp afstand, dus de vrijwilligers waren er zeer snel. Toen de brandweer ter plaatse kwam was een buurman al een eerste bluspoging aan het doen met de tuinslang. De brandweer heeft de brand afgeblust.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Broei in kliko
Een groenafval container is compleet afgebrand. Tijdens de brand, die vermoedelijk door broei in de kliko is ontstaan aldus de brandweer, is een naastgelegen schutting aangestraald en ook in brand gevlogen. De schutting is voor een deel afgebrand. De brand was korte tijd zo heftig, dat het schuurtje naast de schutting aangestraald werd. De brandweer heeft het schuurtje preventief nat gemaakt. Het schuurtje liep lichte schade op. Er raakte niemand gewond.

Handtekeningen
De brand en brandweer trokken veel bekijks op eerste paasdag van de buurt. De buurtkinderen waren erg onder de indruk van de “helden”. Ze wilden ook heel graag de handtekeningen ontvangen van de mannen die de brand hebben geblust. De brandweer werkte hier uiteraard aan mee. Waardoor de kinderen met een grote glimlach weer huiswaarts konden keren net als de brandweerlieden.

©Foto’s: Persbureau Heitink