Auto rolt van Rijnkade af: 2 auto’s uit het water gehaald

Geplaatst op 5 juli 2019, om 14:00 uur

ARNHEM – “We zoeken toch een kleine blauwe auto?” Dit vraagt de duiker via de intercom aan de duikleider. “Ik heb wel een grote blauwe gevonden, alle ramen open en hij ligt er al langer in dan vanmorgen,” zo overlegt hij met zijn duikleider.

Door: Timo Bouman

Vanmorgen iets voor acht uur zag een passant een auto van de kade af de Rijn in rollen. De auto, naar wat later bleek een blauwe Peugeot 205 te zijn, stond ter hoogte van het kantoor van de Havenmeester geparkeerd. Uit de verklaring van de omstander bleek dat er niemand meer in het voertuig zat toen deze te water raakte. Hierop werd besloten om een gespecialiseerd duikbedrijf ter plaatse te laten komen.

Gestolen
Exact om tien uur werd begonnen met de zoektocht naar wat een kleine blauwe auto moest zijn. Al snel had de duiker beet. Het bleek alleen niet om de kleine blauwe auto te gaan, maar om een veel groter blauw exemplaar. Een blauwe Golf Variant uit 2000. “Die is gestolen” bevestigd de aanwezige politie. “Al eind mei”.

Na een klein kwartiertje zoeken is het weer raak. Nu is het wel de auto waar naar gezocht werd. Een blauwe Peugeot 205 uit 1994. “Ik heb de hijsbanden aan de assen vast kunnen maken, hij kan omhoog” geeft de duiker door.

Amper een uur later zijn er twee auto’s uit de Rijn gehaald. Één gestolen en de ander, waar oorspronkelijk naar gezocht werd, bleek niet goed op de handrem gestaan te hebben.

Vorige week belande ook al een auto in de Rijn, ook deze stond geparkeerd. In 2018 belande een auto in de Rijn, hierbij kwam een 39-jarige man bij om het leven. De afgelopen jaren belande er al tientallen auto’s in de rivier. Tot nu toe heeft de gemeente geen maatregelen genomen.

foto’s: Timo Bouman/Persbureau Heitink