Automobiliste zwaargewond na frontale botsing - GelreNieuws.nl

Automobiliste zwaargewond na frontale botsing

Geplaatst op 16 juli 2019, om 11:26 uur

DOORNENBURG – Een automobiliste is dinsdagochtend op de Krakkedel bij Doornenburg zwaargewond geraakt nadat ze met haar auto frontaal op een andere auto botste.

Omstreeks 08:45 uur kwamen beide auto’s vol in botsing met elkaar. De witte auto is vanaf de richting uit Gendt komende van haar rijbaan, door onbekende oorzaak afgeweken. Hierdoor kwam ze in botsing met een donkere Volkswagen. Hierin zat een vrouw met een jongetje, zij kwamen tegen een boom tot stilstand. De politie, ambulance en brandweer kwamen met meerdere voertuigen ter plaatse. Ook een traumahelikopter landde op het fietspad bij het ongeval om medische bijstand te verlenen.

De vrouw in de witte Peugeot zat mechanisch bekneld, dit houdt in dat de brandweer beide deuren van de auto moet knippen om haar eruit te halen. Door de hevige knal is het motorblok naar binnen geslagen. De brandweer heeft samen met het ambulance personeel de vrouw uit de auto gehaald.

De bestuurster van de witte Peugeot is ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel en de trauma arts. Vervolgens is zij per ambulance met spoed naar het Radboud ziekenhuis te Nijmegen vervoerd. Het traumateam is per helikopter weer terug gegaan richting de standplaats. De vrouw en het jongetje in de andere auto raakte wonder boven wonder niet tot nauwelijks gewond. Het jongetje had een alleen last van zijn hand.

De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De weg is geruime tijd dicht geweest voor het onderzoek.

©Foto & Video: Dylan Jünemann/Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com