Bus van uitlaatservice met 15 honden erin raakt te water - GelreNieuws        

Bus van uitlaatservice met 15 honden erin raakt te water

Geplaatst op 8 juli 2019, om 11:54 uur

DRIEL – Een busje van een uitlaatservice voor honden is maandagochtend te water geraakt aan de Paardenbloem in Driel. In de bus zaten ongeveer 15 honden.

De brandweer van Heteren werd rond 10:40 uur opgeroepen om te assisteren. Volgens de eigenaresse van de bus, een vrouw, was de bus enige tijd geleden gestolen geweest, waarna de bus met een defecte handrem teruggevonden werd. Daarom had de vrouw de bus, die op een oprit geparkeerd stond, in de versnelling laten staan zodat de bus zou blijven staan. Echter heeft vermoedelijk één van de honden in het voertuig per ongeluk de versnellingspook aangetikt, waardoor die uit de versnelling raakte en aan het rollen kwam.

Geschrokken buurtbewoners schoten te hulp en hebben onder andere de brandweer gebeld. Zij kwamen met twee wagens ter plaatse en hebben een lier aan de bus bevestigd en zo de auto uit het water getrokken. De eigenaresse van de bus verklaarde dat ze ongeveer 15 honden bij zich had. Geen van allen raakte gewond, sommigen hadden alleen wat natte pootjes opgelopen.

Na dit avontuur kon de vrouw met haar honden weer verder rijden en haar werk voortzetten.

foto’s: Persbureau Heitink