Verdachte aangehouden een jaar na ernstige steekpartij in Arnhem - GelreNieuws.nl

Verdachte aangehouden een jaar na ernstige steekpartij in Arnhem

Geplaatst op 17 juli 2019, om 15:30 uur

ARNHEM – Dinsdagochtend heeft de politie een verdachte aangehouden in verband met een steekpartij eind juni 2018, waarbij een toen 26-jarige vrouw uit Arnhem ernstig gewond raakte. De politie kon de verdachte aanhouden na een uitgebreid onderzoek.

“De recherche heeft voortdurend aan het onderzoek gewerkt en heeft in zowel het opsporingsprogramma Bureau GLD als Opsporing Verzocht bewakingsbeelden getoond”, zo zegt de politie. “Het leverde veel reacties op; tips hebben uiteindelijk geleid tot de aanhouding in deze zaak.” De 42-jarige man uit Arnhem is voor verhoor ingesloten op het politiebureau en zijn woning is doorzocht.

ZIE OOK: Vrouw ernstig gewond bij steekpartij in binnenstad van Arnhem

In de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 juni 2018 viel een man twee vrouwen lastig op de Steenstraat, in het centrum van Arnhem. De man begon zonder aanleiding tegen de vrouwen te schelden en stak uit het niets één van hen daarna met een mes. De dader ging er te voet vandoor. Een meisje verleende eerste hulp aan het slachtoffer, later overgenomen door ambulancepersoneel. De Arnhemse werd met zeer ernstige verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

De districtsrecherche heeft uitgebreid onderzoek gedaan. Onder meer zijn camerabeelden uitgekeken, diverse getuigen gehoord en tweemaal is hulp van het publiek gevraagd via opsporingsprogramma’s; daartoe werd een reconstructie van het incident gemaakt. “Concrete tips hebben geleid tot een doorbraak in het onderzoek en de aanhouding”, aldus de leider van het rechercheonderzoek.