Derde nacht oprij autobrand in Nijmegen

Geplaatst op 8 januari 2020, om 01:53 uur

LENT NIJMEGEN – Dinsdag op woensdagnacht heeft wederom een autobrand gewoed in Lent. Ditmaal aan de Barbarastraat. Nog geen 150 meter van de vorige autobrand, eergisteren.

Omstreeks 00:00 uur werd de autobrand ontdekt, in eerste instantie werd hij gemeld aan de Groot-Brittanniestraat, het bleek echter in een zijstraat, de Barbarastraat te zijn. De vlammen sloegen uit de voorkant van de BMW, die geparkeerd stond op de oprit voor een woning. De brandweer van Nijmegen-Noord was snel ter plaatse en heeft de auto geblust. Zij konden niet voorkomen dat de auto total loss raakte.

Zondagavond was het vrijwillige brandweerkorps van post Nijmegen Noord al uitgerukt voor een voertuigbrand aan de John Lennonstraat in Lent. Deze brand woedde ook aan de voorkant van het voertuig en was nog geen 150 meter verwijderd van deze brand. Bij beide branden wordt brandstichting niet uitgesloten. Afgelopen nacht is er in Nijmegen aan de Jacob van Campenstraat ook een voertuig uitgebrand.

De politie heeft het voertuig afgezet met een lint. Verder onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak was. De buurt is erg geschrokken en is bang dat er een maniak rond loopt. In 2017 gingen er in enkele nachten 4 auto’s in vlammen op. De verdachte is uiteindelijk aangehouden na reeks autobranden in Nijmegen. Afgelopen jaar werd Nijmegen ook geteisterd door autobranden.

Foto’s: Dylan Jünemann / Persbureau Heitink
 Bovenstaande foto is ingestuurd, waarvoor dank!