Man en jongen (4) omgekomen bij flatbrand in Arnhem - GelreNieuws        

Man en jongen (4) omgekomen bij flatbrand in Arnhem

Geplaatst op 1 januari 2020, om 01:43 uur

ARNHEM – Bij een portiek van een flat aan de Gelderseplein in Arnhem-Zuid heeft tijdens jaarwisseling een grote brand gewoed. Twee kinderen en twee volwassenen zijn uit een lift gehaald bij de brand. Een 4-jarig jongetje en een man zijn om het leven gekomen.

Even na 01:00 uur kwamen er meerdere meldingen binnen. De brandweer rukte massaal uit en had het vuur snel onder controle. Er woedde brand bij de ingang, het trappenhuis en de lift. Verschillende flatwoningen waren ontruimd vanwege de brand.

Lift uitgevallen
Door de brand viel de elektriciteit in het gebouw uit en viel de lift stil. De lift kwam vol rook te staan, waardoor de vier slachtoffers buiten bewustzijn raakten. Het gaat volgens de woordvoerder mogelijk om leden van één familie. Er werden onder meer twee traumahelikopters opgeroepen. Alle vier de slachtoffers moesten gereanimeerd worden. In het ziekenhuis overleden het jongetje en de man alsnog aan hun verwondingen. De toestand van het meisje en de vrouw, die ook in de lift zaten, is niet bekend.

Zie ook:
Overzicht: alle incidenten tijdens de jaarwisseling 2019 – 2020

foto’s: Melvin/Persbureau Heitink