Waarschuwingsborden geplaatst na ernstig ongeval in Velp

Geplaatst op 26 februari 2020, om 13:59 uur

VELP – Direct na het heftige ongeval afgelopen zondag op de Zutphensestraatweg (N785) in Velp, zijn er door de Provincie Gelderland borden geplaatst met de waarschuwing voor slipgevaar. Nu is de vraag ontstaan of dit ongeval voorkomen had kunnen worden?

ZIE OOK: Zwaar ongeluk bij Velp: slachtoffer in kritieke toestand

De auto raakte afgelopen zondag rond 10:10 uur van de weg en knalde hard tegen een boom. Het slachtoffer heeft zeker een uur bekneld in zijn voertuig gezeten, voordat hij bevrijdt kon worden. Direct werd er via Twitter een waarschuwing uitgedaan voor aquaplaning op deze weg. Fotografen van GelreNieuws ondervonden dit direct na het ongeval ook, de weg was door de overvloedige regen erg glad geworden.

Weg onder water
Omstanders geven tegenover GelreNieuws aan dat bij extreme regenval al langere tijd de weg op deze plek onder water staat. Toen er, direct na het ernstige ongeval, borden geplaatst werden, riep dit vraagtekens op bij passerende automobilisten. Wist de provincie al van problemen op deze weg en had hier al eerder wat aan gedaan moeten worden?

Eerdere vergelijkbare problemen
In mei 2016 bleek het op dezelfde weg ook al raak, toen ging het om een scooterrijder die ten val kwam na modder op het wegdek. Door het noodweer wat toen overgetrokken was, kwam al het modder uit de akkers op het wegdek terecht. Een veegwagen was de weg al aan het schoonmaken toen het ongeval gebeurde. De twee opzittende, een man en een vrouw, zijn toen overgebracht naar het ziekenhuis.

Onderzoek
Bij navraag bij de Provincie Gelderland gaven zij aan dat dit probleem niet langer bij hen bekend was. Nu was wel gebleken, na het ongeval van afgelopen zondag, dat door de extreme regenval de grond zo verzadigd was geraakt dat het overvloedige regenwater niet weg kon. De kans bestaat, zo liet een woordvoerster van de provincie weten, dat de waterberging niet goed werkt doordat een duiker mogelijk verstopt zit. Dit zal onderzocht moeten gaan worden, aldus de woordvoerster. “Wij hopen binnen een week te horen of er meer moet gebeuren of dat dit toch loos alarm was.”

Tot dit onderzoek is afgerond blijven de waarschuwingsborden voor slipgevaar staan. “Een gewaarschuwd mens telt voor twee”, aldus de zegsvrouw.