Bijna 7500 coronapatiënten en 434 doden in Nederland - GelreNieuws.nl

Bijna 7500 coronapatiënten en 434 doden in Nederland

Geplaatst op 26 maart 2020, om 14:05 uur

NEDERLAND – In Nederland zijn sinds de uitbraak van het coronavirus bijna 7500 mensen besmet geraakt, waarvan er 2151 mensen in het ziekenhuis terecht kwamen. In totaal zijn 434 patiënten overleden hieraan.

Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Dit zou er mogelijk op kunnen wijzen dat de genomen maatregelen invloed krijgen op de snelheid van verspreiding van het virus. Eind deze week of begin volgende week zijn deze effecten beter te duiden.

Overzicht aantallen
– Het totaal aantal positief geteste patiënten: 7431 (+1019)
– Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 434 (+78)
– Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 2151 (+315)

De meeste positief geteste personen wonen in de provincie Noord-Brabant, namelijk 2161 personen. Daarna zijn de meeste positief gemelde patiënten gemeld in Zuid-Holland (1042) en Noord-Holland (1029). In de provincies Friesland en Drenthe zijn de minste besmettingen met respectievelijk 71 en 72 positief geteste personen.

De meeste overleden patiënten vallen in de leeftijdscategorie 80 – 84 jaar.

Het werkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger dan het aantal meldingen in deze update, omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt. Ook zitten er mensen bij die inmiddels alweer zijn genezen, al is niet bekend hoeveel dat er zijn. Er is namelijk geen meldingsplicht voor genezen patiënten.

Uitbreiding gegevens over de uitbraak van het nieuwe coronavirus
Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu krijgt steeds meer informatie over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Zo zijn nu ook de actuele gegevens van stichting NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie) opgenomen in de rapportages. Een overzicht van grafieken en tabellen geven we dagelijks weer in een pdf Portable Document Format .

De basis voor het aantal bevestigde patiënten opgenomen in het ziekenhuis en de overlijdensgevallen door COVID-19 zijn de meldingen van de GGD’en. Er is een vertraging tussen de dag van overlijden en de dag dat overlijden gerapporteerd wordt. Het aantal gemelde sterfgevallen per dag betreft daarom overlijdensgevallen die zich over meerdere dagen hebben voorgedaan.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com