Jongeman gered door omstander en brandweer uit sloot

Geplaatst op 9 april 2020, om 01:36 uur

RESSEN – Op het RijnWaalpad in Ressen, het snel fietspad, is in de nacht van woensdag op donderdag een dronken jongeman in de sloot belandt. Hulpdiensten werden omstreeks 00:10 uur gealarmeerd. Het oppervlakte reddingsteam van brandweer Bemmel werd met spoed opgeroepen, alsmede 2 ambulances en een politiewagen.

Verpleegkundige
Toen de brandweer als eerste ter plaatse kwam van de hulpdiensten zagen zij een jongeman in de sloot liggen met daarbij een vrouw. Deze vrouw was een omstander die de jongeman in de sloot zag rollen. De jongeman schreeuwde en ging vervolgens kopje onder. De vrouw trok haar broek uit en sprong de sloot in. Ze heeft de jongeman proberen boven te houden tot de hulpdiensten ter plaatse kwamen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Oppervlakte reddingsteam
Toen het oppervlakte reddingsteam van de brandweer ter plaatse kwam hebben ze de vrouw direct overgenomen en de jongeman uit het water gehaald. Hier werd de jongeman erg opstandig en moest gefixeerd worden. Hij is uiteindelijk met spoed over gebracht met een politieagent in de ambulance naar het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem.

Onder invloed
De brandweer heeft de sloot nog gecontroleerd, maar heeft geen andere persoon of iets anders opmerkelijks aangetroffen. De politie heeft een fles sterke drank gevonden bij de jongen. De fles Malibu wordt gecontroleerd op de inhoud of er mogelijk ook drugs in zaten.

©Foto´s: Dylan Jünemann/Persbureau Heitink