Tiental varkens overleden na brand in vrachtwagen op A50 - GelreNieuws.nl

Tiental varkens overleden na brand in vrachtwagen op A50

Geplaatst op 12 augustus 2020, om 08:22 uur

HEELSUM – Op de A50 net voorbij de afrit met Renkum is brand ontstaan in een vrachtwagen met levende varkens. Bij de brand zijn een tiental varkens overleden. Er is veel vertraging ontstaan in de richting van Oss.

De brand werd iets na 07:00 uur gemeld, waarna zeker twee brandweervoertuigen uitrukten. De vrachtwagen had last van een vastgelopen rem, die de brand veroorzaakte. Een toevallig passerende zuigwagen heeft een eerste bluspoging gedaan, waarna de brandweer het overnam.

Overleden
In de vrachtwagen zaten 195 varkens in. Daarvan zijn er een paar dieren overleden door de brand. Daarnaast, zo meldt de politie ter plekke, zijn er een tiental varkens afgemaakt door een dierenarts door de zware verwondingen die ze hadden opgelopen als gevolg hiervan.

Overgeladen
De vrachtwagen kan niet meer verder rijden en de varkens worden op de snelweg overgeladen in een andere vrachtwagen. Voordat de weg weer vrijgegeven kan worden, moet het wegdek eerst worden gereinigd van de olie en andere stoffen die niet op de weg horen zoals de ontlasting van de dieren.

Dit incident zorgt voor veel vertraging op de snelweg A50 in de richting van Heteren/Oss. Om 08:20 uur stond er zeker 7 kilometer file met een vertraging van bijna 40 minuten. Het verkeer wordt aangeraden om te rijden via de A15, N325 en de A15.

foto’s: Jean-Marc Regelink / Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com