Zesde autobrand in ruim week tijd in Arnhem

Geplaatst op 18 oktober 2020, om 04:32 uur

ARNHEM – Op de Van Borsselenstraat in Arnhem is in de nacht van zaterdag op zondag is er opnieuw een geparkeerde auto uitgebrand. Het is de zesde autobrand in ruim één week tijd.

De brand werd rond 02:50 uur gemeld waarna de brandweer van Arnhem en Velp met spoed uitrukten. Ter plaatse woedde er een flinke brand in een hele auto. De auto stond geparkeerde auto tegen de voorkant van een flatgebouw. Bij de brand waren nog enkele kleine explosies te horen en zien. Vermoedelijk kwam dit van exploderende banden of airbags. De brand trok veel bekijks vanuit woningen uit de flat.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Zesde autobrand in één week
Het is in ruim één week al op veel plekken in Arnhem weer raak met de autobranden. Het begon vorige week in de nacht van donderdag op vrijdag met een Porsche Cayenne op de Hondsdrafstraat in de wijk Malburgen. De volgende nacht was het raak in de wijk Geitenkamp, aan de Dr. Bosstraat. In de nacht van zaterdag op zondag was het raak aan de Van Speykstraat in de Arnhemse wijk Presikhaaf. Uiteindelijk was woensdagavond op de Kadestraat in Arnhem ook een brandstichting gepleegd is bij een auto. Passanten ontdekte dit, waardoor erger was voorkomen. De dag erop, op donderdag, brandde ook al een auto uit op een zijstraat van de Johan de Wittlaan.

De politie heeft het voertuig veiliggesteld en zal na het onderzoek de auto laten afslepen door een bergingsbedrijf. De brand is zoals het er nu naar uitziet aangestoken.

foto’s: Persbureau Heitink