Pedojacht leidde tot dodelijke mishandeling in Arnhem

Geplaatst op 12 november 2020, om 15:47 uur

ARNHEM – Het blijkt inderdaad te kloppen dat de dodelijke mishandeling in Arnhem het gevolg is van een uit de hand gelopen ‘pedojacht’. Dat bevestigt advocaat Jamil Roethof na onderzoek van De Gelderlander.

Dagblad De Gelderlander deed geruime tijd journalistiek onderzoek naar deze zaak. Roethof staat een 15-jarige verdachte in de zaak bij. Zo zou de 15-jarige verdachte zich mee hebben laten slepen met de pedojacht, maar het slachtoffer niet mishandeld hebben.

Ze deden de jacht uit verveling in coronatijd en kwamen het slachtoffer op het spoor na een oproep op een chatroom voor homoseksuelen om seksueel contact te hebben met een 15-jarige jongen.

De tieners moeten donderdag voorkomen bij de onderzoeksrechter, die bepaald of ze langer moeten blijven vastzitten.

De zware mishandeling vond woensdagavond 28 oktober plaats rond 21:20 uur. De man werd zo zwaar mishandeld door een groep jongeren, dat de man onwel raakte en ter plekke gereanimeerd moest worden. De hulpdiensten kwamen in grote getalen ter plekke, waarna het slachtoffer in zeer kritieke toestand naar het ziekenhuis is overgebracht. Enkele uren later overleed hij in het ziekenhuis.