Britse variant coronavirus ook vastgesteld in regio Nijmegen - GelreNieuws.nl

Britse variant coronavirus ook vastgesteld in regio Nijmegen

Geplaatst op 28 december 2020, om 14:02 uur

NEDERLAND / NIJMEGEN – De Britse variant van het coronavirus is inmiddels vastgesteld bij elf mensen in Nederland. Dat heeft het RIVM bekendgemaakt. Het gaat om vijf personen in de regio Amsterdam, vijf in de regio Rotterdam en één in de omgeving van Nijmegen.

De Britse variant, die onlangs werd ontdekt en relatief besmettelijk lijkt, werd vorige week voor het eerst vastgesteld in Nederland. Dat gebeurde bij drie mensen in de regio Amsterdam, die niet in Engeland waren geweest en ook geen onderling contact hadden gehad.

Uit bron- en contactonderzoek bij die drie kwam een vierde besmetting naar voren, meldt het RIVM. Los daarvan werd in de regio ook een vijfde besmetting geconstateerd: iemand die in Flevoland woont. De GGD in die provincie is een bron- en contactonderzoek begonnen.

Basisschool
In de regio Rotterdam begon het met twee besmette mensen, die allebei niet in Engeland waren geweest. Ze konden wel worden gelinkt aan een uitbraak op een basisschool die al een maand gaande is. Daarop ging het RIVM eerdere testmonsters analyseren en daaruit kwam nog driemaal de Britse variant naar voren.

In de regio Gelderland-Zuid is de Britse variant gevonden bij iemand die onlangs in Engeland was. Deze persoon komt uit de regio Nijmegen, zo maakte het RIVM bekend.

Het RIVM weet nog niet zeker of de Britse mutatie besmettelijker is dan andere varianten van het coronavirus. Onder meer de uitbraak op de school in de regio Rotterdam moet daar meer duidelijkheid over geven.

Tekst: NOS

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com