Brand in winkel Wijchen mogelijk aangestoken

Geplaatst op 3 juni 2021, om 08:38 uur

WIJCHEN – Bij een winkel aan de Spoorstraat in Wijchen is woensdag op donderdagnacht een brand uitgebroken. Mogelijk is deze brand aangestoken.

Rond 02.00 uur werd de brandweer gealarmeerd voor de brand. De brandweer moest de ramen forceren om de brand beter te kunnen bestrijden. De brand is via de voor- en achterzijde bestreden van de winkel. Na ongeveer één uur waren de laatste brandresten geblust en stopte de rookontwikkeling.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Rookschade
De rookontwikkeling van de brand was dusdanig fors dat men de rook ook een aantal straten verderop kon zien en ruiken. De winkel raakte zwaar beschadigd. De woningen boven de winkel hebben rookschade opgelopen. De winkels ernaast liepen, zo blijkt uit eerste instantie, geen schade op.

Opmerkelijk is dat de achterzijde twee buurtpanden verderop met witte verf zijn bekladt. Op bewakingsbeelden werd rond 01.30, rondom het tijdstip van de brandmelding, daar een persoon vastgelegd. Deze werd voor de winkel aan de voorzijde op de bewakingsbeelden vastgelegd. Of deze persoon de brandt heeft gesticht, of dat deze persoon de brand opmerkte en 112 belde is nog niet duidelijk.

De politie en de brandweer doen onderzoek.

Foto’s: John Beckmann / Persbureau Heitink