Grote brand in vrachtwagens en bedrijfsgebouw in Wijchen

Geplaatst op 17 juni 2021, om 06:42 uur

WIJCHEN – In de nacht van woensdag op donderdag rukte de brandweer uit voor een brand aan de Edisonstraat in Wijchen. De brand is opgeschaald naar het sein grote brand. 

De brand brak rond 00.15 uur uit. Ter plaatse heeft de brandweer aan de achterzijde van een bedrijfsverzamelgebouw twee vrachtwagens in lichterlaaie aangetroffen. Door de hevigheid van de brand, heeft de brandweer het treinverkeer tijdelijk stil gezet.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Moeilijk bereikbaar
De locatie was in eerste instantie moeilijk te bereiken, waardoor de brandweer eerst een toegangspoort moest forceren. Toen kon de brandweer wat dichterbij komen, maar ook hier was het moeilijk: de brandbestrijding kon voornamelijk alleen via de achterkant van de vrachtwagens plaats vinden. Ook hebben struiken en bomen naast de vrachtwagens vlammen gevat. Een metalen wand kreeg door de hitte en flinke druk. Verder raakte door de hitte het dak en zijkant beschadigd van het pand.

De eigenaar verklaarde dat hij een van de vrachtwagens in 2019 tweedehands heeft gekocht. De lading van één van de voertuigen bevatte gedeeltelijk nieuwe spullen. Gereedschappen zoals één zaagmachine en twee schopmachine.

De politie heeft de voertuigen met lint afgezet, forensische opsporing gaat donderdag overdag onderzoek doen.

Foto’s: John Beckmann / Persbureau Heitink