Vier jongemannen aangehouden voor betrokkenheid bij brandstichting in Tiel

Geplaatst op 5 juni 2021, om 18:51 uur

TIEL – De politie heeft afgelopen nacht vier jongemannen aangehouden omdat ze vermoedelijk betrokken zijn bij de brandstichting bij een woning in Tiel.

Rond 03.00 uur kregen agenten de melding dat er brand was gesticht bij een huis aan de Kogge in Tiel. Op camerabeelden was te zien dat iemand de voordeur in brand stak. Agenten die in de buurt reden waren direct alert en zagen een verdachte auto rijden. Het kenteken werd doorgegeven aan alle agenten in de regio. Bij de snelweg A2 kon de auto langs de kant gezet worden. In de auto zaten vier jongemannen. De agenten troffen meerdere zaken aan die erop wezen dat de vier betrokken zijn geweest bij de brandstichting.

De verdachten zijn drie jongens uit Amsterdam van 17, 18, en 19 jaar. De vierde verdachte is een man van 23 uit Almere. Ze zitten vast en worden gehoord over hun rol.

De politie onderzoekt of deze brandstichting verband houdt met de reeks beschietingen in de Bommelerwaard, enkele weken geleden. Over het onderzoek naar de beschietingen kan nog geen update worden gegeven.

Foto’s: Persbureau Heitink