Brand in appartementencomplex in centrum Arnhem - GelreNieuws.nl

Brand in appartementencomplex in centrum Arnhem

Geplaatst op 22 december 2021, om 23:46 uur

ARNHEM – Woensdag aan het einde van de avond is de brandweer uitgerukt voor een brand in een appartementencomplex op de Janspoort in de binnenstad van Arnhem.

Even na 23:00 uur werd de brandweer met spoed gealarmeerd. Al snel schaalde zij op naar ‘middelbrand’. Hierdoor werden er extra brandweervoertuigen naar de brand gestuurd. Ter plaatse was er veel rook zichtbaar. De brandweer heeft een wegwijzer paal op het fietspad uit de grond moeten rijden om bij de brand te komen.

Mensen en huisdieren stonden op straat
De brand woedde in een woning. De rook verspreidde zich door het gehele complex. Daardoor waren veelal appartementen ontruimd. De bewoners, waaronder kinderen, stonden gedurende tijd op straat. Er werd te hulp geschoten met warme kleding en dekens. Ook hun huisdieren waren geëvacueerd.

Een ambulance kwam ter plaatse om meerdere personen te controleren. Ze hadden rook ingeademd toen ze zelfstandig de woningen verlieten.

De hulpdiensten laten weten de oorzaak van de brand een oplader is die op de bank lag. De woning is voorlopig onbewoonbaar.

Foto’s: Timo Bouman & Jeffrey Slendebroek / Persbureau Heitink 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com