Dierenambulance beklad met graffiti: “Doe eens stoer en neem contact op” - GelreNieuws        

Dierenambulance beklad met graffiti: “Doe eens stoer en neem contact op”

Geplaatst op 18 december 2021, om 17:43 uur

HEELSUM – De ambulance van Dierenambulance Nederrijn is in de nacht van vrijdag op zaterdag beklad met graffiti. “Dit wordt een grote kostenpost”, zo schrijft Wilma van den Boogert, woordvoerster van de dierenambulance, op Facebook. “Wees stoer en neem contact met ons op.”

De dierenambulance stond die nacht geparkeerd ter hoogte van de studentenwoningen aan de Duivendaal in Wageningen. In de nacht staat de dierenambulance altijd geparkeerd bij een vrijwilliger thuis om zo snel mogelijk inzetbaar te zijn voor noodgevallen. Die nacht is de zijkant van de bus beklad met gele graffiti. “Grote kans dat de zijkant van de auto opnieuw moet worden gespoten en daarmee ook de bestickering moet worden vervangen, een enorme kostenpost dus. Hopelijk is er een goedkopere oplossing om het te verwijderen.” Zo geeft Wilma van de dierenambulance aan.

Dierenambulance is van de gemeenschap
“We hebben aangifte bij de politie gedaan van vernieling en we horen graag of iemand wat heeft gezien of zelfs de handtekening van deze persoon herkent. Wellicht zijn er nog meer auto’s of panden bespoten die beveiligingscamera’s hebben.” Zo vraagt Wilma zich af. Daarnaast vraag ze zich ook iets anders af: “Je bespuit toch niet je eigen auto met dat soort rotzooi? Want dat is precies wat de dierenambulance is: een ambulance van de gemeenschap. Met iedere donatie werkt de gemeenschap mee om de dierenambulance op de weg te houden en daar kunnen wij met z’n allen trots op zijn.”

Tekst loopt door onder de advertentie

Neem verantwoording en zet je positief in
Wilma sluit af met een duidelijke boodschap: “Kennelijk heb jij te veel tijd en verveel je je. Overweeg eens om je op een positieve manier in te zetten. Doe eens een keer echt stoer en neem contact met ons op.” Daarnaast roept ze de dader op om verantwoording te nemen en de “rotzooi” van de auto af te wassen.

Mensen die iets gezien hebben, bewakingsbeelden hebben of andere tips hebben kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of bij de dierenambulance zelf via 06-53871861

foto boven: Dierenambulance Nederrijn