NEC krijgt 15.000 euro boete voor rellen tijdens wedstrijd tegen Vitesse - GelreNieuws.nl

NEC krijgt 15.000 euro boete voor rellen tijdens wedstrijd tegen Vitesse

Geplaatst op 9 december 2021, om 17:16 uur

NIJMEGEN – NEC heeft 15.000 euro boete gekregen van de KNVB, waarvan 7500 euro voorwaardelijk is. Dat meldt Omroep Gelderland. De reden voor de boete is het wangedrag van de eigen supporters tijdens de wedstrijd afgelopen 17 oktober tegen Vitesse. Daarnaast heeft de KNVB een proeftijd opgelegd aan NEC voor een periode van twee jaar.

Het was tijdens de wedstrijd heel onrustig in het stadion. Er werden twee spandoeken aan het begon van de wedstrijd ontrold. Op één stond het woord ‘PURE’ en een man die een vuurwapen gericht hield op het andere doek. Op dat andere doek stond vervolgens het woord ‘HAAT’, een Vitesse poppetje, een adelaar en een hert. Het bestuur verklaarde kort na de wedstrijd al dat deze spandoeken officieel hadden moeten afgepakt worden, maar dat was niet gebeurd.

Volledig mis
Tijdens de wedstrijd zochten NEC’ers al de confrontatie op met de Vitesse-aanhang. Ze probeerden bij de uittribunes te komen en gooiden met voorwerpen. Stewards moesten telkens ingrijpen. Na de wedstrijd ging het volledig mis, toen het buiten ontaarden tot volledige rellen. Hiervoor zijn al zeker 38 mensen opgepakt, zo meldt Omroep Gelderland.

NEC zelf heeft al zeker 50 stadionverboden uitgedeeld aan de eigen supporters.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com