Relschoppers melden zichzelf bij politie na verspreiden van foto’s

Geplaatst op 9 december 2021, om 16:41 uur

NIJMEGEN – Sinds gisteren hebben ‘enkele verdachten’ van de rellen bij de voetbalwedstrijd tussen NEC en Vitesse zichzelf gemeld, zo geeft de politiewoordvoerder aan. De politie toonde eerder die dag herkenbare beelden van de relschoppers.

Na de uitzending op Bureau GLD en het plaatsen van herkenbare foto’s van relschoppers op nieuwswebsites, waaronder GelreNieuws, hebben ‘enkele mensen zichzelf gemeld’, zo geeft de politiewoordvoerder aan tegenover deze nieuwswebsite. ‘De definitieve resultaten volgen volgende week dinsdag’, zo geeft de woordvoerder aan. Van de getoonde foto’s op de website van de politie zijn er tenminste drie verwijderd, wat duidt dat ze bekend zijn, dan wel aangehouden zijn.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Via onderstaande link zijn nog de foto’s te zien van mensen zich nog niet hebben gemeld.
ZIE OOK: Politie geeft beelden verdachten vrij na rellen NEC – Vitesse

Gewond
Op 17 oktober ging het flink mis. De politie arresteerde toen direct 22 verdachten, later werd dit aantal met 16 opgehoogd. Van meerdere mensen was nog geen identiteit bekend, waarna de politie herkenbare foto’s deelde. Hierna volgden dus nog enkele aanhoudingen. Relschoppers gooiden na afloop van de wedstrijd stenen, vuurwerk en hout naar de agenten. Ook vernielden zijn een ME-bus en raakten agenten en hun politiepaarden gewond.

Een aantal verdachten zijn al door de rechter veroordeeld, waarvan de hoogste straf voor een 20-jarige Nijmegenaar was. Hij kreeg een half jaar cel was omdat hij als een van de aanjagers werd gezien, zo meldt Omroep Gelderland.

foto’s en video: Persbureau Heitink