Signalen over ‘ontwrichtende acties’ tegen Rijnstate ziekenhuis Arnhem - GelreNieuws.nl

Signalen over ‘ontwrichtende acties’ tegen Rijnstate ziekenhuis Arnhem

Geplaatst op 4 december 2021, om 14:07 uur

ARNHEM – Het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem heeft signalen gekregen dat het mogelijk te maken gaat krijgen met ‘ontwrichtende acties’. Dat meldt De Gelderlander zaterdag. Het ziekenhuis wordt al geconfronteerd met bedreigingen en vernielingen.

Twee weken geleden werd er bij het ziekenhuis een toegangsdeur van de spoedeisende hulp stuk getrapt. Ook wordt het personeel op een agressieve manier benaderd doordat de risico’s van het coronavirus niet worden erkend. De politie geeft geen informatie hierover. De woordvoerder van de politie meldt tegenover De Gelderlander dat zij er niet voor zijn om ziekenhuizen te beveiligen, ‘Maar als het nodig is, grijpen we natuurlijk in.’

Extra beveiliging
Overal zijn plannen om de beveiliging aan te scherpen. Het Nijmeegse CWZ heeft afgelopen week al extra bewaking ingehuurd. Er worden grote veiligheidsproblemen verwacht wanneer code zwart echt van kracht gaat worden, en er mensen moeten worden geweigerd.

Er zijn plannen om de toegangsdeuren tot het ziekenhuis te beperken, ook zijn er contacten met de politie. Volgens bronnen krijgen ziekenhuizen en de politie geregeld signalen dat er mensen zijn met kwaad in zich richting ziekenhuizen. Het is onduidelijk hoe serieus deze signalen moeten worden genomen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com