Storm Corrie trekt morgen over ons land: ‘het wordt heftig’ - GelreNieuws.nl

Storm Corrie trekt morgen over ons land: ‘het wordt heftig’

Geplaatst op 30 januari 2022, om 16:03 uur

NEDERLAND – Maandagochtend wordt storm Corrie verwacht in Nederland, deze storm gaat voor heftig weer zorgen met zware windstoten tot meer dan 100 kilometer per uur. De KNMI heeft voor maandag Code geel afgegeven vanwege de (zeer) zware windstoten.

De storm stond al een poosje in de weermodellen, al was mede door de relatief kleine schaal van het lagedruksysteem de onzekerheid lang groot. Maar langzaam werd het zeker dat het komende nacht en morgen overdag flink zou gaan waaien. De aanstaande storm heeft de naam ‘Corrie’ gekregen. Dit is alles wat je over storm ‘Corrie’ moet weten.

Wanneer?
Zondag op Maandagnacht zal het vooral waaien aan de kustgebieden en de storm zal tussen 08:00 en 12:00 uur zijn hoogte punt bereiken. Het hoogte punt wordt eerder in het Noorden en noordwesten bereikt dan in het zuiden en oosten van het land. Aan de kust zal er een windkracht 8 tot 9 zijn en verder land inwaarts zal deze rond 5 tot 7 liggen. Dat houdt in dat de windsnelheden van rond 75-90 kilometer per uur gehaald kunnen worden.

De KNMI laat weten dat maandagmiddag de windstoten geleidelijk weer zullen afnemen. De code geel is afgegeven vanwege dat verkeer en buitenactiviteiten hinder kunnen ondervinden van windstoten.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com