Ongeval op beruchte rotonde in Haalderen - GelreNieuws.nl

Ongeval op beruchte rotonde in Haalderen

Geplaatst op 30 maart 2022, om 16:53 uur

HAALDEREN – Woensdagmiddag heeft er een ongeval plaatsgevonden op de rotonde aan de Van de Mondeweg vlakbij de scholen en het zwembad in Bemmel.

De bestuurder van het bestelbusje reed richting Haalderen op de rotonde. Bij het nemen van de afslag was de bestuurder gefocust op een groepje scholieren welke van rechts de rotonde op reden. Toen dit groepje voorbij was reed de man de rotonde af, waarbij hij de jonge vrouw op haar snorscooter van haar voertuig reed.

Getuigen hebben direct eerste hulp verleend aan het slachtoffer. De conciërge van de naastgelegen school heeft samen met een passant het verkeer geregeld door 1 baan af te sluiten met een werkbus. De politie heeft dit later overgenomen en de mensen bedankt voor hun hulp.

Het verkeer tussen Bemmel en Haalderen was compleet vastgelopen door het ongeval. De politie heeft daarom snel de situatie in kaart gebracht en de weg vrij gemaakt.

De bestuurster van de snorscooter is met onbekend letsel zelf in de ambulance gestapt. Het is niet bekend hoe het met de vrouw gaat.

De rotonde tussen de Bemmelse wijk ‘De Essenpas’ en Haalderen is een rotonde waar vaker ongevallen plaatsvinden. De rotonde heeft 1 oversteekplaats waarbij van beide kanten fietsers, voetgangers en snor/bromfietsen oversteken. Voor de woningplatformen is de rotonde al vaker een punt van aandacht omdat deze onoverzichtelijk zou zijn.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com