WorldPride is officieel gepland in Australië voor 2023! - GelreNieuws.nl

WorldPride is officieel gepland in Australië voor 2023!

Geplaatst op 3 maart 2022, om 15:20 uur

Advertorial – Altijd al Australië willen bezoeken? Er is goed nieuws voor iedereen die graag reist en de pride march in het buitenland wil vieren. WorldPride 2023 zal plaatsvinden in Sydney, Australië. Wie zou deze kans willen missen om dit prachtige land te zien en een van ’s werelds grootste gaypride te vieren?

WorldPride Sydney
WorldPride wordt georganiseerd door InterPride, een internationale organisatie voor de LGBTQ+gemeenschap en de organisator van gaypride over de hele wereld. Het doel van de organisatie is LGBTQ+leden van over de hele wereld samen te brengen en samen te werken met bestaande pride organisatoren om ze nog groter te maken. Op die manier wordt de LGBTQ+gemeenschap zichtbaarder en meer erkend. De eerste WorldPride vond plaats in Rome in 2000.

In 2023 zal het in Sydney worden gehouden, de eerste keer dat het in Oceanië zal worden georganiseerd en dat is geen toeval. Dit is ook het jaar dat de viering van Sydneys Gay and Lesbian Mardi Gras haar 45ste verjaardag viert en het is vijf jaar geleden dat het homohuwelijk in Australië wettelijk werd. Sydney Gay en Lesbian Mardi Gras begon in 1978 als een viering van de Stonewall rellen, en is uitgegroeid tot een van de grootste pride marsen in de wereld van vandaag.

Normaal gezien omvat het festival de Mardi Gras Parade, Mardi Gras Party en kleinere evenementen zoals cabaret, toneelstukken en comedy shows. In 2023 zal het echter nog groter zijn. Veel meer gemeenschappen zullen deelnemen en de thema’s die aanbod komen zullen de Pride verdiepen. Vooral het samenbrengen van verschillende groepen en culturen in Australië is een hoofdthema onder het motto “gather, dream, amplify”. De nadruk zal liggen op de cultuur en de vertegenwoordiging van de First Nations van Australië, bijvoorbeeld tijdens het galaconcert van de First Nations. Bovendien zullen de mensenrechten van de LGBTQ+gemeenschap worden erkend en besproken tijdens een driedaagse mensenrechtenconferentie.

Deze WorldPride vindt plaats tussen 17 februari en 5 maart 2023 en is dus een Sydney Gay and Lesbian Mardi Gras met veel meer evenementen en thema’s die de hele Australische cultuur en de LGBTQ+gemeenschap omvatten.

Wil je erbij zijn? Vergeet je visum Australië niet!
Als u naar dit festival wilt, is het belangrijk om te weten dat u een visum Australië nodig hebt om naar Australië te reizen. Dit is een elektronisch visum (eVisitor) voor toeristen dat 14,95 euro per persoon kost en heel gemakkelijk online kan worden aangevraagd. Het visum voor Australië is drie maanden geldig, wat betekent dat je genoeg tijd hebt om WorldPride bij te wonen en andere delen van Australië te bezoeken.

Reizen in Australië
Als je toch in Australië bent, kun je er maar beter van genieten. Australië is een uniek land dat veel te bieden heeft. Als u houdt van de natuur en graag zou willen wandelen in Australië, kunt u een van de nationale parken bezoeken om alle dieren en planten te zien die in Europa niet voorkomen. Geeft u de voorkeur aan een strandvakantie om te zonnebaden? U kunt genieten van alle mooie stranden en temperaturen die de 25 graden overschrijden. Of wilt u de lokale cultuur ervaren en de steden bezoeken. Dan kunt u in Sydney blijven of naar Melbourne of Adelaide gaan.

Bovendien is Australië een veilig land voor mensen uit de LGBTQ+gemeenschap. Het is een homovriendelijk land met een grote LGBTQ+gemeenschap, veel homobars, LGBTQ+hotels en dus een van de grootste gayprides in 2023.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com