Man uit regio Arnhem pleegde dubbele moord in de McDonald’s

Geplaatst op 1 april 2022, om 18:42 uur

ARNHEM/ZWOLLE – De 32-jarige man uit de regio Arnhem die is aangehouden vanwege het dodelijke schietincident woensdag 30 maart in Zwolle, waarbij twee mensen om het leven kwamen, is voorgeleid bij de rechter-commissaris van de rechtbank Overijssel.

Het schietincident had woensdag rond 18.00 uur plaats in de McDonald’s aan de Floresstraat in Zwolle. De verdachte die is aangehouden, meldde zich woensdagavond laat zelf bij het politiebureau in Deventer. De man komt uit de omgeving van Arnhem, meldt het OM vrijdag in een persbericht. Hij is vrijdagmiddag voorgeleid bij de rechter-commissaris en wordt zeker twee weken langer vastgehouden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Inmiddels heeft hij een verklaring afgelegd. Op basis daarvan gaan de politie en het Openbaar Ministerie er vanuit dat er sprake is geweest van een gerichte actie. De man zit vast op verdenking van moord, gepleegd ten aanzien van beide slachtoffers.

Meer mededeling kunnen politie en OM op dit moment niet doen. De verdachte zit nog in beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Bij het schietincident kwamen twee mannen uit Zwolle (57 en 62 jaar) om het leven.