Automobilist zonder rijbewijs de sloot in - GelreNieuws        

Automobilist zonder rijbewijs de sloot in

Geplaatst op 19 oktober 2008, om 15:47 uur

Barchem – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 19 oktober een 19-jarige man uit Borculo aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man was met zijn auto in de sloot terecht gekomen aan de Haytinksdijk in Barchem. Hij bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

Omstreeks 05:35 uur kreeg de politie de melding dat er een auto in de sloot terecht was gekomen aan de Haytinksdijk. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol waarop hij werd meegenomen naar het politiebureau. Hij blies een promillage van 1,45. Bij controle bleek hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Jongen aangehouden belediging en bedreiging

Zutphen – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 19 oktober een 16-jarige jongen uit Zutphen op de Overwelving in Zutphen aangehouden voor het beledigen van een agent. Tijdens zijn aanhouding bedreigde hij tevens de agent.

Omstreeks 00:45 uur werden surveillerende agenten beledigd door de jongen. Hij werd hierop aangesproken door de agenten. De jongen ging door met beledigen waarop hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Tijdens zijn aanhouding bedreigde hij tevens een van de agenten. De jongen werd aangemeld voor een jeugdpreventieproject waar een passende maatregel zal worden opgelegd.

Rijbewijs ingevorderd na gevaarlijk rijgedrag

‘s-Heerenberg – De politie heeft zaterdagmiddag 18 oktober het rijbewijs ingevorderd van een 74-jarige man uit Ede. De man slingerde over de Elsepasweg in ’s-Heerenberg en was daarmee een gevaar voor het overige verkeer.

Omstreeks 16:45 uur kreeg de politie de melding dat een auto over de weg slingerde en diverse paaltjes omver had gereden. Tegemoetkomend verkeer moest de auto ontwijken om een aanrijding te voorkomen. Agenten konden hierop de 74-jarige automobilist van de weg halen. De man werd meegenomen naar het politiebureau waar zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij werd voor controle overgebracht naar de huisartsenpost.

Stilstaande auto midden op de weg

Beekbergen – De politie heeft zaterdagmorgen 18 oktober een 60-jarige man uit Beekbergen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist stond midden op de Engelanderholt in Beekbergen stil en trok de aandacht van surveillerende agenten.

Omstreeks 11:15 uur zagen surveillerende agenten de auto midden op de weg staan. Bij het naderen ging de auto een klein stukje vooruit en kwam schokkend weer tot stilstand. De bestuurder, een 60-jarige man, bleek onder invloed van alcohol en werd meegenomen naar het politiebureau. De man blies een promillage van 1,43. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.