Politieagent bewusteloos geslagen in Harderwijk - GelreNieuws.nl

Politieagent bewusteloos geslagen in Harderwijk

Geplaatst op 18 oktober 2008, om 17:16 uur

Harderwijk – Bij ongeregeldheden op de Markt in Harderwijk zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee politiemensen gewond geraakt. Vijf mensen zijn door de politie aangehouden.

Na een vechtpartij in horecagelegenheid aan de Markt, waarbij een 21-jarige man uit Harderwijk werd aangehouden, verzamelde zich een grote groep mensen. De politie besloot de Markt te ontruimen. Daarbij kreeg een politieagent een terrasscherm op zijn voet geduwd. Even later werd een politieagent neergeslagen. Een van de twee vermoedelijke daders kon na een korte achtervolging worden aangehouden.

Bij het ontruimen van de Markt heeft de politie gebruik gemaakt van wapenstokken en politiehonden. Drie mannen werden aangehouden.

De politieagent die werd neergeslagen raakte buiten bewustzijn en werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het St Jansdal ziekenhuis in Harderwijk. De andere agent moest zich onder doktersbehandeling stellen.

De politie is direct een diepgaand onderzoek gestart en sluit niet uit dat er meerdere verdachten zullen worden aangehouden.