Felle schuurbrand in Warnsveld - GelreNieuws        

Felle schuurbrand in Warnsveld

Geplaatst op 19 oktober 2008, om 16:30 uur

Warnsveld – Een schuur achter een woning aan de Breegraven in Warnsveld is zondagochtend volledig uitgebrand. Er raakte niemand gewond. Bij de brand kwam veel rook vrij wat leidde tot grote publieke belangstelling.

De brand werd rond kwart over elf door buurman George Dijksman ontdekt. ” Ik zag rook uit de schuur komen, ik heb toen gelijk de brandweer gebeld en de eigenaar gewaarschuwd.” Volgens Dijksman ontwikkelde de brand zich ongelooflijk snel. “Nog voordat de brandweer er was sloegen de vlammen al uit het dak.”

De brandweer was snel ter plaatse, maar reed zich vast in het smalle achterpad. Volgens eerste bevelvoerder ter plaatse, Harry Kreulen, kon de brandweerwagen doorrijden, nadat een schutting iets opzij geduwd was.

Omdat de brand erg fel was werd deze opgeschaald naar de categorie ‘middelbrand’. Een tweede brandweerwagen bestreed het vuur vanaf de Kremerskamp. Na een half uur hadden de brandweerlieden het vuur onder controle. Het nablussen nam nog geruime tijd in beslag.

Volgens de eigenaar van de schuur is de brand ontstaan door een koelkast, die hij eerder in de ochtend had aangezet. Met tranen in de ogen keek de man samen met zijn vrouw toe hoe de inboedel van de schuur een prooi van de vlammen werd. “In de schuur stond een auto, die pas vier jaar oud was. Ook stonden er twee crossmotoren, vier fietsen en een hele hoop kostbaar gereedschap. Alles is door het vuur verwoest.”

De caravan die onder een overkapping voor de schuur stond raakte beschadigd.

René de Groot die toevallig bij zijn schoonfamilie op de koffie was, probeerde de brand nog te blussen met een tuinslang. “Het ging allemaal zo snel, met het beetje water uit de tuinslang was er niets te beginnen.”

Volgens officier van dienst van de brandweer, Harm Neuteboom, is de brand zeer waarschijnlijk ontstaan voor kortsluiting in de koelkast. “In totaal zijn 14 brandweermensen ingezet om de brand te bestrijden. We hebben kunnen voorkomen dat de brand oversloeg naar naastgelegen schuren.”

Stichting Salvage is voor de afhandeling van de schade ingeschakeld.

(Tekst Nicolaas Kerkmeijer, geplaatst in Dagblad de Stentor 20-10-2008)