Meerdere auto-inbraken

Geplaatst op 30 oktober 2008, om 16:35 uur

Eerbeek / Brummen – In de nacht van woensdag op donderdag 30 oktober zijn er in ongeveer twintig auto’s in Eerbeek en Brummen inbraken gepleegd. De auto’s stonden in diverse straten.

Bij deze diefstallen zijn allerlei waardevolle spullen gestolen, waaronder navigatiesystemen en audioapparatuur. De auto’s werden geheel doorzocht. De eerste melding kwam binnen van een krantenjongen omstreeks 06.30 uur, die allemaal opengebroken auto’s tegenkwam in Eerbeek. Van de meeste auto’s was de ruit ingeslagen. Inmiddels zijn er acht gedupeerden in Eerbeek en twaalf in Brummen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In Eerbeek vonden de autokraken plaats op o.a. de Parallelweg, de Werfakkerweg, de Bizetstraat en het Bezembinderserf. In Brummen waren vooral auto’s in de vogelbuurt, het Koppelplein en de Eerbeekseweg de dupe.

De politie vraagt gedupeerden om altijd aangifte te doen. Hierdoor krijgt de politie duidelijkheid over de plaatsen en tijdstippen wanneer wordt ingebroken en kan zij haar surveillance hierop aanpassen. Op de internetsite www.politie.nl staan meer nuttige tips. Voor dit onderzoek is zij ook nog op zoek naar tips en getuigen.

De politie doet onder de noemer ‘Niets erin, niets eruit!’ met regelmaat een dringend beroep op autobezitters om geen waardevolle spullen in auto’s achter te laten. Verstop de spullen ook niet in de auto, want autokrakers weten precies waar ze moeten zoeken. De politie adviseert bijvoorbeeld om dashboardkastjes open te laten staan, om te laten zien dat de eigenaar van de auto preventieve maatregelen heeft genomen.